Malinowy sernik w pucharku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowy sernik w pucharku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

125 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

W rondelku rozpuść tłuszcz, dodaj maliny, drobno zmielony cukier oraz łyżkę soku z cytryny. Podgrzej lekko do momentu, gdy owoce puszczą sok. Rondelek zdejmij z ognia i wystudź.

Krok 2

Pokruszone biszkopty wymieszaj z łyżką Majonezu Hellmann's Light. Następnie umieść po łyżce tej mieszanki na dnie każdego z pucharków.

Krok 3

W misce połącz jogurt, łyżkę Majonezu Babuni Hellmann's oraz cukier puder i wymieszaj. Następnie nałóż po łyżce jogurtu na pokruszone biszkopty w pucharkach.

Krok 4

Na warstwę jogurtu nałóż po łyżce owoców. Ułóż w ten sposób w pucharku kilka warstw deseru. Sernik podawaj schłodzony lub na ciepło. Udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowy sernik w pucharku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Malinowy sernik w pucharku Malinowy sernik w pucharku

Malinowy sernik w pucharku to jedna z wielu wariacji na temat tego popularnego ciasta. Najlepiej smakować będzie latem – ze świeżymi malinami, które ewentualnie możesz zastąpić truskawkami, czerwonymi porzeczkami lub borówkami. Jego przygotowanie rozpocznij od podsmażenia owoców w rondelku – do rozgrzanego tłuszczu dodaj maliny, drobno zmielony cukier oraz łyżkę soku z cytryny. Kiedy owoce puszczą sok, zdejmij je z palnika i odstaw, by się wystudziły. Następnie pokrusz biszkopty i połącz je z majonezem – taka mieszkanka będzie znakomitą bazą sernikowego deseru. Umieść ją na dnie wysokich przezroczystych pucharków, nałóż na nie po łyżce jogurtu typu greckiego, a potem owoce – w ten sposób stworzysz kilka apetycznych warstw.  Wierzch każdej porcji udekoruj obficie malinami i kilkoma listkami świeżej mięty. Malinowy sernik w pucharku będzie prostą, a jednocześnie efektowną słodką przekąską podczas grilla w ogrodzie lub godnym polecenia zakończeniem obiadu. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje.