"Sernik" bez sera

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

5 sztuk

4 łyżki

3 szklanki

3 łyżeczki

masa:

5 sztuk

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych składników wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na spód.

Krok 2

Masa: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i budyń. Dodać 2 śmietany i delikatnie wymieszać łyżką.

Krok 3

Masę wylać na surowy spód, na wierzch dać drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Sernik" bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej