• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Tarta czekoladowa z truskawkami bez pieczenia
Tarta czekoladowa z truskawkami bez pieczenia
Tort truskawkowy z mascarpone
Tort truskawkowy z mascarpone
Malinowy sernik z Oreo - VIDEO
Malinowy sernik z Oreo - VIDEO
Sernik z białą czekoladą
Sernik z białą czekoladą
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Serniki
  • Serniki na zimno
  • Sernik z jagodami na zimno

Sernik z jagodami na zimno

Autor: MojeCiasto
Sernik z jagodami na zimno
  • 40 minut40
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • tortownica 16cm x 16cm
  • Przelicznik miar i wag
307
Oceń przepis jako pierwszy
934
5
WYDRUKUJ
2767 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
8465 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
    ciasto
  • biszkopty
    100 g
  • Kostka do pieczenia Kasia
    50 g
  • płatki migdałowe
    2 łyżki
  • masa serowo-jagodowa
  • Kostka do pieczenia Kasia
    50 g
  • serek sernikowy
    200 g
  • jogurt naturalny
    100 g
  • cukier puder
    50 g
  • skórka starta z połowy cytryny
    0 g
  • żelatyna
    10 g
  • jagody
    1,5 szklanki
  • galaretka z owoców leśnych
    1 opak.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 1
    Krok 1
    Biszkopty pokruszyć razem z płatkami migdałowymi. Kasię roztopić w rondelku i wymieszać z biszkoptami.
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 2
    Krok 2
    Masę przełożyć do 4 małych metalowych obręczy lub małej, kwadratowej tortownicy o boku 16 cm i ugnieść.
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 3
    Krok 3
    Miękką Kasię utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, skórkę z cytryny i jogurt, wymieszać.
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 4
    Krok 4
    Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, aby się rozpuściła. 1/2 szklanki jagód rozgnieść widelcem.
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 5
    Krok 5
    Masę serową wymieszać z żelatyną i jagodami. Przełożyć do obręczy i odstawić do lodówki.
  • Sernik z jagodami na zimno – krok 6
    Krok 6
    Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Na stężałej masie jagodowej ułożyć pozostałe jagody i zalać galaretką.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
ciasto na latociasta na zimnoWalentynkiSERNIKI NA ZIMNOCiasta i ciasteczka walentynkoweCIASTA BEZ PIECZENIAbez mięsaCIASTA NA ZIMNOulubione ciastaFRISCOjagodydanie dla dwojgadla zakochanychromantyczna kolacjawegeDanie wegetariańskieSernik
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (5)
avatar
Margo KeirouzOdpowiedz10.06.2018
Pyszne
avatar
Maria PietrykaOdpowiedz2.07.2017
piękne i smaczne
Elżbieta Orzeł Odpowiedz29.06.2017
smacznie i piękne wygląda
Renata OrzełOdpowiedz21.08.2016
wygląda pięknie
Katharina PikiolekOdpowiedz6.08.2016
Jadwiga Pikiolek
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Puszysty sernik wiedeński, który nie opada – wskazówki
Puszysty sernik wiedeński, który nie opada – wskazówki
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
Kanapki na ciepło czy na zimno?
Kanapki na ciepło czy na zimno?
Jak upiec sernik idealny?
Jak upiec sernik idealny?
Sernik z jagodami na zimno
avatar

Słodkie owoce połączone z kremową, serową masą to jedno z bardziej popularnych wersji sernika. Jeśli dodatkowo przyrządzisz go na puszystym spodzie z migdałami, dodasz do masy jagody i zwieńczysz całość kolorową galaretką, otrzymasz pyszny deser lub apetyczny dodatek do kawy. Jagodowe serniczki przygotowuje się na bazie twarogu sernikowego, jogurtu, cukru pudru, a także skórki z cytryny, żelatyny oraz owoców. Spód do ciasta przygotowuje się z rozpuszczonej kostki do pieczenia, pokruszonych biszkoptów i płatków migdałowych. Dzięki migdałom ciasto staje się delikatnie chrupiące. Na spód wylewa się masę serową z jagodami i polewa całość galaretką, w tym przypadku z owoców leśnych. Zamiast jagód sprawdzą się także poziomki, truskawki czy jeżyny. Pasować będą też różne smaki galaretek. Sernik musi przez jakiś czas poleżeć w lodówce, aby wszystkie składniki stężały. Udekoruj go przed podaniem listkami mięty lub świeżymi owocami. Możesz też polać talerz, na którym go serwujesz, sosem owocowym. Dowiedz się, jak przygotować jagodowe serniczki. Zapoznaj się z przepisem!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

307
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby