Sos pieczeniowy jasny video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pieczeniowy jasny - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę.

Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj 250 ml ciepłej wody. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty, po czym sos zapraw śmietaną.

Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Przygotowując sos, wykorzystaj soki z pieczenia czy smażenia mięsa. W tym celu do naczynia, w którym pieczone było mięso, nalej odrobinę wody lub wina i razem zagotuj – ten proces w kuchni nazywa się deglasowaniem. Na powstałym soku przygotuj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos  pieczeniowy jasny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos  pieczeniowy jasny - VIDEOSos pieczeniowy jasny - VIDEO

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę.