Szpinakowy quiche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowy quiche

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

null szczypt

null szczypt

20 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Na ciasto wyłóż szpinak, następnie szynkę z pieczarkami i pomidory. Całość zalej sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

Krok 1

Z mąki i masła zrób ciasto, dodając do niego 2-3 łyżki wody oraz szczyptę soli. Wstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż, po czym zeszklij je na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rozmrożony i odciśnięty szpinak dodaj do cebuli i smaż kilka minut. Dopraw delikatnie pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Formę wysmaruj olejem i oprósz mąką. Ciasto lekko rozwałkuj i wyłóż nim spód formy.

Krok 4

Szynkę drobno pokrój. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z szynką.

Krok 5

Fix Spaghetti carbonara Knorr połącz ze śmietaną i zagotuj.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej