Szpinakowy quiche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowy quiche

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

null szczypt

null szczypt

20 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Na ciasto wyłóż szpinak, następnie szynkę z pieczarkami i pomidory. Całość zalej sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

Krok 1

Z mąki i masła zrób ciasto, dodając do niego 2-3 łyżki wody oraz szczyptę soli. Wstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż, po czym zeszklij je na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rozmrożony i odciśnięty szpinak dodaj do cebuli i smaż kilka minut. Dopraw delikatnie pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Formę wysmaruj olejem i oprósz mąką. Ciasto lekko rozwałkuj i wyłóż nim spód formy.

Krok 4

Szynkę drobno pokrój. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z szynką.

Krok 5

Fix Spaghetti carbonara Knorr połącz ze śmietaną i zagotuj.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej