
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
null szczypt
null szczypt
20 dekagramów
2 sztuki
10 dekagramów
1 szklanka
20 dekagramów
0.5 kilograma
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 7
Na ciasto wyłóż szpinak, następnie szynkę z pieczarkami i pomidory. Całość zalej sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.
Krok 1
Z mąki i masła zrób ciasto, dodając do niego 2-3 łyżki wody oraz szczyptę soli. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż, po czym zeszklij je na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Rozmrożony i odciśnięty szpinak dodaj do cebuli i smaż kilka minut. Dopraw delikatnie pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 6
Formę wysmaruj olejem i oprósz mąką. Ciasto lekko rozwałkuj i wyłóż nim spód formy.
Krok 4
Szynkę drobno pokrój. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z szynką.
Krok 5
Fix Spaghetti carbonara Knorr połącz ze śmietaną i zagotuj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej