Tarta owocowa z lodami na ciepło

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

102

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk.

Krok 2

Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki.

Krok 3

Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia.

Krok 4

Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania.

Krok 5

Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia.

Krok 6

I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej