Tarta owocowa z lodami na ciepło

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk.

Krok 2

Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki.

Krok 3

Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia.

Krok 4

Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania.

Krok 5

Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia.

Krok 6

I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta owocowa z lodami na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
26 osób ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej