Tiramisu bez żółtek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

poncz:

250 mililitrów

150 mililitrów

krem:

50 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

40 mililitrów

400 mililitrów

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

dodatki:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie po jednym żółtku.

Krok 2

Mąki przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do piany.

Krok 3

Wszystko delikatnie połączyć z olejem.

Krok 4

Upiec biszkopt.

Krok 5

Serek Mascarpone, serek śmietankowy, cukier puder i Amaretto wymieszać dokładnie ze sobą.

Krok 6

Śmietanę ubić z cukrami waniliowymi i śmietan- fixami na sztywno, delikatnie połączyć z masą serową.

Krok 7

Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki.

Krok 8

Ciemny biszkopt nasączyć, posmarować warstwą masy, ułożyć pokrojone brzoskwinie, znów posmarować cienką warstwę masy.

Krok 9

Biszkopty maczać w kawie z Amaretto i układać jeden przy drugim na warstwie kremu.

Krok 10

Na biszkopty wyłożyć pozostały krem.

Krok 11

Ciasto udekorować wzorkiem fali i obficie posypać kakao.

Krok 12

Wstawić do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej