Tiramisu bez żółtek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

0.3 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

poncz:

250 mililitrów

150 mililitrów

krem:

50 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

40 mililitrów

400 mililitrów

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

dodatki:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie po jednym żółtku.

Krok 2

Mąki przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do piany.

Krok 3

Wszystko delikatnie połączyć z olejem.

Krok 4

Upiec biszkopt.

Krok 5

Serek Mascarpone, serek śmietankowy, cukier puder i Amaretto wymieszać dokładnie ze sobą.

Krok 6

Śmietanę ubić z cukrami waniliowymi i śmietan- fixami na sztywno, delikatnie połączyć z masą serową.

Krok 7

Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki.

Krok 8

Ciemny biszkopt nasączyć, posmarować warstwą masy, ułożyć pokrojone brzoskwinie, znów posmarować cienką warstwę masy.

Krok 9

Biszkopty maczać w kawie z Amaretto i układać jeden przy drugim na warstwie kremu.

Krok 10

Na biszkopty wyłożyć pozostały krem.

Krok 11

Ciasto udekorować wzorkiem fali i obficie posypać kakao.

Krok 12

Wstawić do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu bez żółtek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej