Tiramisu z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

masa:

60 dekagramów

6 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 puszka

2 łyżki

nasączenie:

1 szklanka

25 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem. Połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i ubitymi na sztywną pianę białkami. Piecz 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, a następnie z serem i śmietaną ubitą z cukrem waniliowym.

Krok 3

Czekoladę stop, przestudź, połącz z połową masy. Do reszty dodaj pokrojone brzoskwinie.

Krok 4

Żelatynę rozpuść z ½ szklanki ciepłej wody, odstaw do napęcznienia, następnie dodaj do obydwu mas.

Krok 5

Biszkopt nasącz kawą wymieszaną z likierem. Rozsmaruj na nim masę serowo - czekoladową, a następnie masę serowo - brzoskwiniową. Wierzch wyrównaj.

Krok 6

Oprósz kakao. Ochładzaj kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej