Tort ananasowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

18 dekagramów

18 dekagramów

6 łyżek

36 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 litra

0.5 szklanki

1 puszka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek.

Krok 2

Białka ubić na sztywno z wodą, dodać żółtka, następnie cukier, ubijać, aż masa stanie się jasnożółta.

Krok 3

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, następnie wmieszać powoli w masę jajeczną.

Krok 4

Tortownicę wysmarowaćt łuszczem, posypać mąką, wylać masę biszkoptową.

Krok 5

Upiec.

Krok 6

Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 7

Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu.

Krok 8

Biszkopt przekroić na 3 części, każdą warstwę biszkoptu nasączyć lekko sokiem z puszki, przekładać następnie warstwowo bitą śmietaną i ananasami odsączonymi z puszki.

Krok 9

Na koniec ozdobić tort po bokach prażonymi migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej