Tosty smażone z pasztetem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

637

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 plastrów

1 sztuka

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż 2 kromki na desce. Na nich połóż plastry pasztetu, ew. pasztet z puszki rozsmaruj grubo - tak żeby pokrył całą powierzchnię. Przykryj pozostałymi kromkami. Dociśnij mocno dłonią i przekrój po przekątnej każdą kromkę na 4 części.

Krok 2

W głębokim talerzy roztrzep jajko z mlekiem, przyprawą do mięs i pokruszoną kostką cebulową.

Krok 3

W mieszance panieruj kawałki chleba z pasztetem - obtocz je ze wszystkich stron.

Krok 4

Na patelni rozgrzej Ramę. Układaj kawałki tostów. Smaż z obu stron aż będą chrupiące i rumiane. Przewracaj ostrożnie żeby się nie rozpadły.

Krok 5

Po usmażeniu połóż na chwilę na ręczniku papierowym żeby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podawaj gorące, z dodatkiem np. ogórka kiszonego i sałatki z pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty smażone z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej