Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową
średnie
10 osób zapisało

Składniki
250 gramów
300 gramów
3 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Pomidory obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Fasolkę ugotować tak, by była jędrna.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, cebulę i czosnek.
Krok 5
Po 5 minutach dodaj paprykę, pomidory i przyprawy. Duś przez mniej więcej kwadrans.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej