Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Pomidory obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Fasolkę ugotować tak, by była jędrna.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, cebulę i czosnek.

Krok 5

Po 5 minutach dodaj paprykę, pomidory i przyprawy. Duś przez mniej więcej kwadrans.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Śledzie po szwedzku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej