Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową
średnie
10 osób zapisało

Składniki
250 gramów
300 gramów
3 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Pomidory obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Fasolkę ugotować tak, by była jędrna.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, cebulę i czosnek.
Krok 5
Po 5 minutach dodaj paprykę, pomidory i przyprawy. Duś przez mniej więcej kwadrans.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej