Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Pomidory obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Fasolkę ugotować tak, by była jędrna.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, cebulę i czosnek.

Krok 5

Po 5 minutach dodaj paprykę, pomidory i przyprawy. Duś przez mniej więcej kwadrans.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej