Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj w drobna kosteczkę, rozetrzyj razem z oliwą, wodą, sokiem z cytryny i kostkami rosołowymi Knorr. Dopraw do smaku ziołami i pieprzem.

Krok 2

Przygotuj naczynie do zapiekania i ułóż w nim obrane i pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Zalej przygotowanym sosem oliwnym i przykryj.

Krok 3

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 2 godziny, co jakiś czas obracając je i podlewając sosem. Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki podawaj do obiadu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne, wiejskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Seekh kebab
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej