Udka z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

168 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij z udek skórę, rozetnij mięso pośrodku i za pomocą ostrego noża usuń kości.

Udka z wątróbką - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą Knorr i odstaw.

Udka z wątróbką - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na patelni cebulę, dodaj połowę wątróbki i usmaż. Dopraw do smaku rozmarynem, czosnkiem i majerankiem. Następnie ostudź wątróbkę i pokrój ją na małe kawałki.

Udka z wątróbką - Krok 3

Krok 4

Zmiksuj pozostałą połowę wątróbki na gładko, dodaj kawałki smażonej wątróbki i wymieszaj.

Udka z wątróbką - Krok 4

Krok 5

Nadziej tak przygotowanym farszem udka, zwiń, po czym zawiń każdy kawałek w folię aluminiową.

Udka z wątróbką - Krok 5

Krok 6

Opiekaj mięso około 15-20 minut na grillu ze wszystkich stron. Możesz też ułożyć je w formie żaroodpornej i piec w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.

Udka z wątróbką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowane udka możesz serwować z Sosem serowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej