Udka z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

164 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij z udek skórę, rozetnij mięso pośrodku i za pomocą ostrego noża usuń kości.

Udka z wątróbką - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą Knorr i odstaw.

Udka z wątróbką - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na patelni cebulę, dodaj połowę wątróbki i usmaż. Dopraw do smaku rozmarynem, czosnkiem i majerankiem. Następnie ostudź wątróbkę i pokrój ją na małe kawałki.

Udka z wątróbką - Krok 3

Krok 4

Zmiksuj pozostałą połowę wątróbki na gładko, dodaj kawałki smażonej wątróbki i wymieszaj.

Udka z wątróbką - Krok 4

Krok 5

Nadziej tak przygotowanym farszem udka, zwiń, po czym zawiń każdy kawałek w folię aluminiową.

Udka z wątróbką - Krok 5

Krok 6

Opiekaj mięso około 15-20 minut na grillu ze wszystkich stron. Możesz też ułożyć je w formie żaroodpornej i piec w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.

Udka z wątróbką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowane udka możesz serwować z Sosem serowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej