Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 puszki
4 sztuki
1 pęczek
200 gramów
200 gramów
150 gramów
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, buraka zetrzyj oddzielnie na grubych oczkach tarki. Jajo oddzielnie żółtko oddzielnie białko zetrzyj na drobnych oczkach. Tuńczyka wymieszaj z kukurydzą i natka pietruszki, podziel na dwie porcje.
Krok 2
Ziemniaki delikatnie oprósz solą i pieprzem podziel na dwie części pierwszą ułóż na dnie przeźroczystej miski z szerokim dnem.
Krok 3
Na ziemniaki nałóż, pierwszą, warstwę tuńczyka z kukurydza całość przykryj śmietaną. Następnie znów nałóż ziemniaki tuńczyka buraki.
Krok 4
Wierzch posmaruj majonezem i oprósz startymi, ugotowanymi jajami, Usypując kręgi na przemian raz białko raz żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej