Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 puszki

4 sztuki

1 pęczek

200 gramów

200 gramów

150 gramów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, buraka zetrzyj oddzielnie na grubych oczkach tarki. Jajo oddzielnie żółtko oddzielnie białko zetrzyj na drobnych oczkach. Tuńczyka wymieszaj z kukurydzą i natka pietruszki, podziel na dwie porcje.

Krok 2

Ziemniaki delikatnie oprósz solą i pieprzem podziel na dwie części pierwszą ułóż na dnie przeźroczystej miski z szerokim dnem.

Krok 3

Na ziemniaki nałóż, pierwszą, warstwę tuńczyka z kukurydza całość przykryj śmietaną. Następnie znów nałóż ziemniaki tuńczyka buraki.

Krok 4

Wierzch posmaruj majonezem i oprósz startymi, ugotowanymi jajami, Usypując kręgi na przemian raz białko raz żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej