
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
4 łyżki
0.5 sztuki
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź.
Krok 2
Pora pokrój w krążki. Obrana cebule posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 3
Wątróbkę pokrój w plastry i oprósz mąką, smaż na oleju około 4 minut z obu stron.
Krok 4
Przełóż do garnka zalej szklanką wody, duś do chwili gdy wątróbka zmięknie. Wsyp pora, cebulę i paprykę i duś około 30 minut. Dopraw Delikatem Knorr i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej