Wątróbka duszona w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka duszona w porach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

4 łyżki

0.5 sztuki

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź.

Krok 2

Pora pokrój w krążki. Obrana cebule posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3

Wątróbkę pokrój w plastry i oprósz mąką, smaż na oleju około 4 minut z obu stron.

Krok 4

Przełóż do garnka zalej szklanką wody, duś do chwili gdy wątróbka zmięknie. Wsyp pora, cebulę i paprykę i duś około 30 minut. Dopraw Delikatem Knorr i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka duszona w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej