
Składniki
2 sztuki
null
0.7 szklanki
null
2 łyżki
0.5 szklanki
800 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i cebulę obierz. Z ogórków usuń nasiona i posiekaj warzywa w drobną kostkę.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym maśle i zasmaż z mąką.
Krok 3
Rozprowadź bulionem Knorra, wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 4
Filety umyj, osusz i potnij na mniejsze kawałki, włóż do reszty sosu i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej