Wyśmienity dorsz z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity dorsz z ogórkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

0.5 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki i cebulę obierz. Z ogórków usuń nasiona i posiekaj warzywa w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym maśle i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź bulionem Knorra, wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, osusz i potnij na mniejsze kawałki, włóż do reszty sosu i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłopska zapiekanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej