Wyśmienity dorsz z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity dorsz z ogórkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

0.5 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki i cebulę obierz. Z ogórków usuń nasiona i posiekaj warzywa w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym maśle i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź bulionem Knorra, wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, osusz i potnij na mniejsze kawałki, włóż do reszty sosu i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej