Składniki
2 sztuki
null
0.7 szklanki
null
2 łyżki
0.5 szklanki
800 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i cebulę obierz. Z ogórków usuń nasiona i posiekaj warzywa w drobną kostkę.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym maśle i zasmaż z mąką.
Krok 3
Rozprowadź bulionem Knorra, wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 4
Filety umyj, osusz i potnij na mniejsze kawałki, włóż do reszty sosu i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej