Zachód Słońca

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szklanka

6 sztuk

2 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, żółtka zmiksować, dodać 2 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Krok 2

Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.

Krok 3

Ciasto podzielić na 3 części: - do jednej dodać 0,5 szklanki maku i aromat migdałowy - do drugiej dodać 2 łyżki kakao - do trzeciej dodać 1 łyżkę mąki.

Krok 4

Do keksówki najpierw wlewamy ciasto z makiem, przez środek robimy rowek, wlewamy ciasto z kakaem, znów robimy rowek i wlewamy ciasto białe.

Krok 5

Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170 *C.

Krok 6

Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej