Zapiekana cukinia z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym

Autor: EwaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

2 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsażyć z jedną celulą pokrojoną w kostke, dodać przyprawe Uniwersalna Delikat Knorr oraz pieprz i sól do smaku. Cukinie umytą.osuszoną przekroić na pół usuąć gniazda nasienne żeby powstała łódka, posolić.

Krok 2

Cukinie ułożyć na blaszcze do pieczenia,ostygnięte mięso ułożyć w cukini, pomidory i cebule umyć i pokroić w plastry,układać na mięsie mielonym na przemian.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni włóżyć cukinie pod koniec pieczenia połóżyć plastry żółtego sera i zapiec. Przygotować miedzy czasie sos czosnkowy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogórkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej