Zapiekana cukinia z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym

Autor: EwaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

2 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsażyć z jedną celulą pokrojoną w kostke, dodać przyprawe Uniwersalna Delikat Knorr oraz pieprz i sól do smaku. Cukinie umytą.osuszoną przekroić na pół usuąć gniazda nasienne żeby powstała łódka, posolić.

Krok 2

Cukinie ułożyć na blaszcze do pieczenia,ostygnięte mięso ułożyć w cukini, pomidory i cebule umyć i pokroić w plastry,układać na mięsie mielonym na przemian.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni włóżyć cukinie pod koniec pieczenia połóżyć plastry żółtego sera i zapiec. Przygotować miedzy czasie sos czosnkowy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej