Zapiekana cukinia z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym

Autor: EwaGotuje

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

2 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsażyć z jedną celulą pokrojoną w kostke, dodać przyprawe Uniwersalna Delikat Knorr oraz pieprz i sól do smaku. Cukinie umytą.osuszoną przekroić na pół usuąć gniazda nasienne żeby powstała łódka, posolić.

Krok 2

Cukinie ułożyć na blaszcze do pieczenia,ostygnięte mięso ułożyć w cukini, pomidory i cebule umyć i pokroić w plastry,układać na mięsie mielonym na przemian.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni włóżyć cukinie pod koniec pieczenia połóżyć plastry żółtego sera i zapiec. Przygotować miedzy czasie sos czosnkowy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana cukinia z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszone warzywa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej