Zapiekane kanapki z szynką i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

664 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

764 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba posmaruj dokładnie margaryną Rama.

Zapiekane kanapki z szynką i serem  - Krok 1

Krok 2

Na dwóch kromkach ułóż plasterek sera, następnie szynkę i ponownie ser.

Zapiekane kanapki z szynką i serem  - Krok 2

Krok 3

Przykryj drugą kromką posmarowanego margaryną pieczywa.

Zapiekane kanapki z szynką i serem  - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane kanapki zapiekaj w tosterze aż ser w środku się rozpuści, a z wierzchu chleb będzie chrupiący.

Zapiekane kanapki z szynką i serem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz pikantne potrawy możesz dodać do środka kanapek marynowaną ostrą papryczkę, np. jalapeno.

26

Opinie o przepisie

  • Artur Duff Mazur

    Artur Duff Mazur

    Really??? Przepis na tosty. Proponuje jeszcze artykuł o gotowaniu wody. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Szulc

    Kinga Szulc

    Mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Domka

    Marzena Domka

    Szynka, pomidor, ser zolty, ketchup.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia

    No a na koncu mojonezem i ketchupem choc niektorzy juz dawaja do srodka i tak pieka. Albo sos czosnkowy mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia

    Ser szynka ogorek kiszony ewentualnie zielony i pomidor. I troszke posmarowac tosty maslem wt ser super sie ciągnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz haha prędzej z kilku dziennie filiżanek herbaty słodzonej 3-4 łyżeczkami cukru :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz

    cukrzyca gwarantowana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dot Ka

    Dot Ka

    Dodatkowo pieczarki i szczypiorek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Rękawek

    Tomasz Rękawek

    Zamiast szynki salami i opiekane w gofrownicy. Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Grzejszczak

    Grzegorz Grzejszczak

    Sera i miesa nie powinno sie łączyć razem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Podżorska

    Magda Podżorska

    Ser szynka do tego obowiazkowo plasterek cebuli i czasem pomidor no i rzecz jasna ketchup mniam mniam <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Szczupaczyńska

    Aneta Szczupaczyńska

    Ulubione mojego synka :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz

    robię takie zapiekanki, z szynką, salam, serem, pomidorem, ketchupem, pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Ambroży

    Łukasz Ambroży

    Poważnie przepis na tosty? Może jeszcze rzućcie przepis jak zrobić kanapkę ze smalcem bo to przecież takie trudne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kuba Matuszko

    Kuba Matuszko

    Trzeba zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Drożdżal

    Aneta Drożdżal

    Kuba robimy? :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helper Pro

    Helper Pro

    Palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wojculewicz-Grabowska

    Magda Wojculewicz-Grabowska

    Dokładnie! Raz posmarowałam margaryną Light która tłuszczu nie miała o też zdzieralam toster. Zawsze robię z maslem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Mazur

    Teresa Mazur

    Margaryny nie powinno być nigdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wojculewicz-Grabowska

    Magda Wojculewicz-Grabowska

    Polecam przeczytać instrukcję do pierwszego lepszego opiekacza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak

    chyba robisz coś źle.nic nie trzeba zdzierać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wojculewicz-Grabowska

    Magda Wojculewicz-Grabowska

    Ta margaryna powinna być na zewnątrz kromki A nie w srodku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kowalewska

    Joanna Kowalewska

    Świetne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Zag

    Aga Zag

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Chrzanowska

    Teresa Chrzanowska

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Ratajczak

    Maciej Ratajczak

    Przeostre

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane kanapki z szynką i serem Zapiekane kanapki z szynką i serem

Zapiekane kanapki z szynką i serem to prosty sposób na smaczną kolację, zawsze wtedy, kiedy chcesz zjeść coś pysznego, ale jednocześnie niezbyt czasochłonnego. Przyrządzisz je w kilka minut z dowolnego rodzaju pieczywa. Najlepiej sprawdzi się tostowe, które stanie się chrupiące po zapieczeniu. Dołącz do tego szynkę i ser żółty. Jeśli chcesz wzbogacić smak kanapek, doskonale pasować będą również: pomidory, ogórki konserwowe oraz oliwki. Dołóż papryczki jalapeño, a danie stanie się bardziej pikantne. Nie masz opiekacza? W takim razie przygotuj kanapki na patelni grillowej. Opiecz pieczywo z dwóch stron, ostrożnie je obracając. Tak przyrządzona przekąska to także dobra propozycja na wycieczkę. Zapakuj ją i zjedz na zimno – również będzie wyśmienita. Podawaj zapiekane kanapki solo lub z sałatkami i sosami. Wypróbuj sos czosnkowy lub koperkowy, a także ketchup oraz majonez. Ewentualnie dołącz również inne rodzaje sera, np. mozzarellę. Sprawdź, jak przyrządzić zapiekane kanapki z szynką i serem. Skorzystaj z naszego przepisu!