
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
5
3 sztuki
1
4
1
2 łyżki
1 łyżeczka
20 gramów
20 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj dokładnie z Fixem Knorr. Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę, kolendrę również pokrój.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa, dodaj przyprawy i wymieszaj. Następnie połącz mięso z warzywami, pokrojoną kolendrą i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Mięsna masę włóż do formy i rozprowadź równomiernie.
Krok 4
Piekarnik nagrzej do temp. 170 st. i piecz ok. 45 minut. Zapiekankę podawaj gorącą z sosem pomidorowym z chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej