Zapiekanka afrykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka afrykańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

5

3 sztuki

1

4

1

2 łyżki

1 łyżeczka

20 gramów

20 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj dokładnie z Fixem Knorr. Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę, kolendrę również pokrój.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa, dodaj przyprawy i wymieszaj. Następnie połącz mięso z warzywami, pokrojoną kolendrą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Mięsna masę włóż do formy i rozprowadź równomiernie.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temp. 170 st. i piecz ok. 45 minut. Zapiekankę podawaj gorącą z sosem pomidorowym z chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka afrykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej