
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 sztuki
null
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż zostawiając około 1cm miąższu przy skórce. Miąższ posól i odstaw na 20 minut , następnie przepłucz.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj mundurkach, ostudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
Ser żółty utrzyj na tarce na dużych oczkach.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórki. Pomidory i pieczarki pokrój w kostkę.
Krok 5
Pomidory, pieczarki, miąższ z bakłażana i skruszone mini kostki Knorra wymieszaj z koncentratem pomidorowym i przypraw.
Krok 6
Rozgrzej patelnie i duś całość przez 10 minut. Dodaj ziemniaki i wmieszaj.
Krok 7
Bakłażan wysmaruj olejem i napełnij farszem. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 8
Całość zapiekaj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































