
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 sztuki
null
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż zostawiając około 1cm miąższu przy skórce. Miąższ posól i odstaw na 20 minut , następnie przepłucz.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj mundurkach, ostudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
Ser żółty utrzyj na tarce na dużych oczkach.
Krok 4
Pomidory obierz ze skórki. Pomidory i pieczarki pokrój w kostkę.
Krok 5
Pomidory, pieczarki, miąższ z bakłażana i skruszone mini kostki Knorra wymieszaj z koncentratem pomidorowym i przypraw.
Krok 6
Rozgrzej patelnie i duś całość przez 10 minut. Dodaj ziemniaki i wmieszaj.
Krok 7
Bakłażan wysmaruj olejem i napełnij farszem. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 8
Całość zapiekaj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej