Ziemniaki z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z bakłażanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, bakłażana wraz ze skórką pokrój w kostkę i tak samo pokrój pomidora.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażana i podsmaż przez kilka minut, po czym dodaj ziemniaki i smaż ok. 2 minuty.

Krok 3

Duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu posyp obficie posiekana natką pietruszki. Możesz podawać z mięsem.

Krok 4

Teraz wlej wodę, wrzuć pastę, curry, tymianek i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej