
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, bakłażana wraz ze skórką pokrój w kostkę i tak samo pokrój pomidora.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażana i podsmaż przez kilka minut, po czym dodaj ziemniaki i smaż ok. 2 minuty.
Krok 3
Duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu posyp obficie posiekana natką pietruszki. Możesz podawać z mięsem.
Krok 4
Teraz wlej wodę, wrzuć pastę, curry, tymianek i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej