Ziemniaki z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z bakłażanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, bakłażana wraz ze skórką pokrój w kostkę i tak samo pokrój pomidora.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażana i podsmaż przez kilka minut, po czym dodaj ziemniaki i smaż ok. 2 minuty.

Krok 3

Duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu posyp obficie posiekana natką pietruszki. Możesz podawać z mięsem.

Krok 4

Teraz wlej wodę, wrzuć pastę, curry, tymianek i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej