
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, bakłażana wraz ze skórką pokrój w kostkę i tak samo pokrój pomidora.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażana i podsmaż przez kilka minut, po czym dodaj ziemniaki i smaż ok. 2 minuty.
Krok 3
Duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu posyp obficie posiekana natką pietruszki. Możesz podawać z mięsem.
Krok 4
Teraz wlej wodę, wrzuć pastę, curry, tymianek i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej