Zupa piwna ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa piwna ze śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 łyżeczka

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 litr

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zagotuj z bulionetką Knorr.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem i wymieszaj z piwem. Dodaj do zupy. Podgrzej mocno nie doprowadzając do zagotowania.

Krok 3

W dnie talerza połóż kawałki sera, zalej gorącą zupą. Podawaj z pieczywem lub grzankami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa piwna ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej