
Składniki
250 mililitrów
1 łyżeczka
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 litr
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę zagotuj z bulionetką Knorr.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem i wymieszaj z piwem. Dodaj do zupy. Podgrzej mocno nie doprowadzając do zagotowania.
Krok 3
W dnie talerza połóż kawałki sera, zalej gorącą zupą. Podawaj z pieczywem lub grzankami
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej