Zupa z kapusty i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

951 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

869 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1341 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj a pozostałe warzywa pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W garnku rozgrzej 2 łyżki margaryny i podsmaż wszystkie warzywa z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Warzywa smaż tak długo aż będą miękkie i aromatyczne.

Krok 3

Do garnka wklej 1 litr wody oraz dodaj bulionetki Knorr i pomidory. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj przez 20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupy świetnie nadają się do mrożenia. Możesz przygotować podwójną porcję, zamrozić połowę i zjeść później.

12

Opinie o przepisie

  • Ania Kiełtyka

    Ania Kiełtyka, 01.04.2017

    dodałbym ziele angielskie i liść laurowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cichoń

    Urszula Cichoń, 24.02.2017

    Laska selera?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak, 09.01.2017

    Smakowało Bardzo dobra zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kosińska

    Małgorzata Kosińska, 05.10.2016

    smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Doroszkiewicz

    Joanna Doroszkiewicz, 04.10.2016

    Okropne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek, 04.10.2016

    o nie takie polaczenie nie wchodzi w gre tzn jakbym bigos rozcienczony i nie doprawiony jadla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katy Sparrow

    Katy Sparrow, 03.05.2016

    A nie można użyć świeżych pomidorów?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marcin grzebalski

    marcin grzebalski, 10.12.2015

    jest bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Urban

    Roman Urban, 05.11.2015

    Może być na diabetyków super dzięki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Kowalski

    Szymon Kowalski, 05.11.2015

    Super smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Kowalski

    Szymon Kowalski, 05.11.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wierzchowska

    Iwona Wierzchowska, 04.11.2015

    Mi osobiscie nie przypadla do gustu,aczkolwiek zupa jest lekka i szybko się ją przygotowuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kapusty i pomidorówZupa z kapusty i pomidorów

Zupa z kapusty i pomidorów to świetne rozwiązanie, jeśli szukasz pomysłu na szybkie danie jednogarnkowe. Robi się ją błyskawicznie, nie wymaga skomplikowanych czynności, jest też tania a jeśli ugotujesz jej odpowiednio więcej, z powodzeniem możesz ją odgrzewać lub nawet porcję zamrozić. Ma to niebagatelne znaczenie dla osób, które nie lubią gotować codziennie. Obecnie w sklepach jest szeroki wybór naczyń, które pozwolą ci przetransportować zupę do pracy bez obaw, że coś się może wylać. Jeśli masz więc ochotę na ciepły posiłek jako lunch – to rozwiązanie jest dla ciebie. Dodając trochę ostrej papryczki sprawisz, że twoja zupa zyska jeszcze bardziej rozgrzewającego charakteru i szczególnie dobrze się sprawdzi w porze jesienno-zimowej. Istnieje wiele sposobów podawania zup – dla zupy z kapusty i pomidorów najlepszym towarzystwem będzie świeże, chrupiące pieczywo. Spróbuj koniecznie!