3 bit

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

3 sztuki

0.5 litra

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować masę budyniową. W tym celu zagotować budyń w 1/2 litra mleka z cukrem.

Krok 2

Po przestudzeniu budyniu utrzeć go z Kasią na jednolitą masę.

Krok 3

Herbatniki rozłożyć na blaszce i na to rozsmarować masę kajmakową.

Krok 4

Ułożyć kolejną warstwę herbatników, a na nie wyłożyć masę budyniową.

Krok 5

Na masę budyniową herbatniki i ubitą śmietanę (ze śmietan-fiksem i cukrem pudrem).

Krok 6

Wierzch posypać stratą czekoladą. Ciasta się nie piecze, ale należy je wstawić do lodówki na co najmniej 1 h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej