anielskie ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

193

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

8 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec dwa biszkopty jasne, ugotować budyń i ostudzić, potem skręcić go z Kasią.

Krok 2

Przełożenie ciasta: biszkopt, dżem, krem, biszkopt, krem i wiórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • anielskie ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - anielskie ciastoanielskie ciasto

To propozycja smacznego ciasta, które sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Anielskie ciasto będzie stanowić znakomity podwieczorek lub słodką przekąskę w pracy. Upiecz dwa jasne biszkopty w osobnych formach. Białka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj żółtka. Połącz delikatnie z resztą suchych składników (zmieszaj mąkę pszenną i ziemniaczaną). Jeśli chcesz, dodaj nieco aromatu cytrynowego albo wanilinowego. Masę do ciasta przygotuj z budyniu. Najlepiej sprawdzi się śmietankowy lub waniliowy bez cukru, ale równie dobrze pasować będzie dżem, np. wiśniowy, truskawkowy czy morelowy. Dodaj zmielone orzechy, a ciasto będzie jeszcze lepsze. Natłuść formę przed włożeniem do piekarnika. Kiedy biszkopt będzie już gotowy, nasącz go kawą zbożową lub syropem orzechowym. Pierwszy z nich przełóż kremem budyniowym oraz dżemem, a następnie powtórz czynność. Ostudzone ciasto oblej polewą czekoladową albo syropem truskawkowym. Na koniec możesz posypać wierzch wypieku wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. Spróbuj i podziel się z nami swoją opinią.