Biała kiełbasa zapiekana w naczyniu - z serem | Przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa zapiekana z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę zalej wodą, dodaj kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 2

Wyjmij i osącz, ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, posyp startym serem żółtym.

Krok 3

Piecz około 20 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej