
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę zalej wodą, dodaj kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut.
Krok 2
Wyjmij i osącz, ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, posyp startym serem żółtym.
Krok 3
Piecz około 20 min w temp. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej