biszkopt z dżemem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli.

Krok 2

W drugiej misce żółtka ubijamy z cukrem, białka ubijamy na gładką masę.

Krok 3

Do ubitych z cukrem żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Na koniec do masy z żółtkami mikserem na najniższych obrotach wmiksowujemy ubite białka (nie czekamy, aż masa będzie jednolita, ma zachować puszystość).

Krok 5

Wlewamy do nasmarowanej i wysypanej mąką blachy, ostudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć dżem, przykryć drugim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej