Coda alla vaccinara - przepis kuchni włoskiej | Przepisy.pl pixel

Coda alla vaccinara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżek

3 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grubo cebulę. Następnie podduś ją na połowie oliwy z czosnkiem i pokrojonymi pomidorami. Wlej czerwone wino. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Ogony pokrój na kawałki w miejscu łączenia kości. Natrzyj je mocno drugą połową oliwy i mocno zarumień w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przełóż do żeliwnego naczynia. Zalej pomidorowo-winnym sosem. Duś około półtorej godziny.

Krok 4

Potem posyp parmezanem i zapiecz do zarumienienia sera. Podawaj z grubo pokrojoną szałwią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej