Coda alla vaccinara - przepis kuchni włoskiej | Przepisy.pl pixel

Coda alla vaccinara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżek

3 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grubo cebulę. Następnie podduś ją na połowie oliwy z czosnkiem i pokrojonymi pomidorami. Wlej czerwone wino. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Ogony pokrój na kawałki w miejscu łączenia kości. Natrzyj je mocno drugą połową oliwy i mocno zarumień w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przełóż do żeliwnego naczynia. Zalej pomidorowo-winnym sosem. Duś około półtorej godziny.

Krok 4

Potem posyp parmezanem i zapiecz do zarumienienia sera. Podawaj z grubo pokrojoną szałwią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coda alla vaccinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej