
Składniki
8 sztuk
8 łyżek
3 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój grubo cebulę. Następnie podduś ją na połowie oliwy z czosnkiem i pokrojonymi pomidorami. Wlej czerwone wino. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Ogony pokrój na kawałki w miejscu łączenia kości. Natrzyj je mocno drugą połową oliwy i mocno zarumień w nagrzanym piekarniku.
Krok 3
Przełóż do żeliwnego naczynia. Zalej pomidorowo-winnym sosem. Duś około półtorej godziny.
Krok 4
Potem posyp parmezanem i zapiecz do zarumienienia sera. Podawaj z grubo pokrojoną szałwią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej