
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
1 łyżka
100 gramów
150 mililitrów
0.5 sztuki
1 pęczek
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Następnie oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Nerkowce posiekaj drobno lub pokrusz tłuczkiem do mięsa. Ser pokrój w małą kostkę, a kolendrę posiekaj. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany orzechowo-serowy farsz nałóż na sznycle, zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i 150 ml wody.

Krok 5
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki ananasa i pokrojone chili. Włóż również roladki i obsmaż je z każdej strony.

Krok 6
Na patelnię wlej przygotowany Fix i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i duś 10 minut. Gotowe roladki podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Roladki z indyka z orzechami

