Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

320 gramów

4 łyżki

160 gramów

8 sztuk

sos do brokułów:

4 łyżki

400 gramów

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do ciepłej kaszy dodaj Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 1

Krok 2

Cielęcinę uduś na oleju. Pieczarki posiekaj i również uduś na oleju.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 2

Krok 3

Na talerzu ułóż cielęcinę, a na niej uduszone pieczarki.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 3

Krok 4

Ugotuj brokuły. Na koniec przygotuj sos: jogurt wymieszaj z posiekanymi kaparami i czosnkiem. Przed podaniem brokuły polej gotowym sosem.

Duszona cielęcina z pieczarkami, z kaszą gryczaną i brokułami - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, jodu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6, B12 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej