Duszona kapusta z kiełbaskami

- Krok 1Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę margaryny. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu.
- Krok 2Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 Esencje do duszonych mięs Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę.
- Krok 3Smaż kiełbaski na 1 łyżce margaryny przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście.


Duszona kapusta z kiełbaskami
Kapusta od lat niepodzielnie króluje na polskich stołach. Pekińska, włoska albo biała, świeża, kiszona, duszona czy też smażona zawsze świetnie smakuje. A co powiesz na duszoną kapustę z kiełbaską na dzisiejszą kolację? Smażone kiełbaski to danie popularne zwłaszcza wśród mężczyzn i osób, które lubią potrawy mięsne. Ale każdy z nas ma chyba czasem ochotę na krzepiącą kiełbasę z patelni. A jeśli charakteryzuje cię większe zamiłowanie do eksperymentowania w kuchni, to wypróbuj ten przepis. Główne składniki dania to włoskie kiełbaski oraz kapusta włoska. Włoską kapustę możesz też zastąpić inną odmianą, na przykład kapustą czerwoną. Każdy zresztą jej rodzaj będzie pasował równie dobrze. Z kolei włoskie kiełbaski charakteryzują się wspaniałym aromatem i niezwykłym smakiem. Dostępne są w delikatesach, marketach, a nawet czasem w dyskontach. Przepis skazany na sukces.