Duszona kapusta z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

67

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

219 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1417 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

600 gramów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu.

Krok 2

Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 kostki Bulionu grzybowego na borowikach leśnych Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę.

Krok 3

Smaż kiełbaski na 1 łyżce masła przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego przepisu nadają się wszystkie odmiany kapusty. Spróbuj użyć czerwonej lub włoskiej kapusty i wybierz preferowaną odmianę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona kapusta z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zawijasy z dynią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszona kapusta z kiełbaskamiDuszona kapusta z kiełbaskami

Kapusta od lat niepodzielnie króluje na polskich stołach. Pekińska, włoska albo biała, świeża, kiszona, duszona czy też smażona zawsze świetnie smakuje. A co powiesz na duszoną kapustę z kiełbaską na dzisiejszą kolację? Smażone kiełbaski to danie popularne zwłaszcza wśród mężczyzn i osób, które lubią potrawy mięsne. Ale każdy z nas ma chyba czasem ochotę na krzepiącą kiełbasę z patelni. A jeśli charakteryzuje cię większe zamiłowanie do eksperymentowania w kuchni, to wypróbuj ten przepis. Główne składniki dania to włoskie kiełbaski oraz kapusta włoska. Włoską kapustę możesz też zastąpić inną odmianą, na przykład kapustą czerwoną. Każdy zresztą jej rodzaj będzie pasował równie dobrze. Z kolei włoskie kiełbaski charakteryzują się wspaniałym aromatem i niezwykłym smakiem. Dostępne są w delikatesach, marketach, a nawet czasem w dyskontach. Przepis skazany na sukces.