Hawajskie fale przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie fale

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w małe, niezbyt grube plasterki. Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, następnie dodaj warzywa.

Krok 3

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz ketchupem i wlej do mięsa. Dodaj cząstki ananasa oraz pokrojoną kolendrę i duś 10 minut.

Krok 4

Następnie wyłóż całość do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Ciasto potnij na kwadraty boku 10 cm. Posmaruj je rozkłóconym jajkiem, a następnie lekko zgnieć w dłoni i ułóż na całej powierzchni mięsa. Naczynie wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i zapiekaj kilka minut, do momentu upieczenia ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pyzy ziemniaczane z okrasą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej