Fale dunaju

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

316 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżeczki

3 łyżki

6 sztuk

krem:

1.25 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać resztę składników i pianę ubitą z białek.

Krok 2

Ciasto podzielić na 2 części.

Krok 3

Do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka.

Krok 4

Na blasze wyłożyć ciasto białe, połówki obranych gruszek, ciasto ciemne.

Krok 5

Piec 1 godz. w temp 180 C.

Krok 6

Krem: 1/2 szklanki mleka + cukier wymieszać i zagotować.

Krok 7

Dodać mąkę ziemniaczaną i budyń rozpuszczony w 3/4 szklanki mleka.

Krok 8

Zagotować i wystudzić.

Krok 9

Kasię utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru i 2 żółtkami.

Krok 10

Porcjami dodawać zimny budyń.

Krok 11

Krem wyłożyć na ciasto.

Krok 12

Polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fale dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej