Generał

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

krem:

0.5 litra

0.75 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce.

Krok 3

Placki wystudzić.

Krok 4

Składniki masy połączyć, dobrze wymieszać i przełożyć tym placki, smarując również po wierzchu.

Krok 5

Można posypać kokosem. Odstawić do lodówki na 24 godziny! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Generał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej