Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

40 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

192 gramy

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

4 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Marchew umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por umyj, oczyść, pokrój w półplasterki. Zalej warzywa niewielką ilością wody, duś pod przykryciem. Po kilku minutach dodaj mięso, w razie potrzeby dolej wodę i duś całość, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj Florę ProActiv, dopraw do smaku.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

Kaszę kuskus zalej gorącą wodą i odstaw na kilka minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

Seler i jabłko umyj, obierz, z jabłka usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj jogurt z musztardą, dodaj do surówki. Orzechy grubo posiekaj, posyp surówkę.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Ewa Klimza

    Ewa Klimza

    Ochota

    Odpowiedz Odpowiedz

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej