Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

45 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

40 gramów

192 gramy

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

4 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Marchew umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por umyj, oczyść, pokrój w półplasterki. Zalej warzywa niewielką ilością wody, duś pod przykryciem. Po kilku minutach dodaj mięso, w razie potrzeby dolej wodę i duś całość, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj Florę ProActiv, dopraw do smaku.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

Kaszę kuskus zalej gorącą wodą i odstaw na kilka minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

Seler i jabłko umyj, obierz, z jabłka usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj jogurt z musztardą, dodaj do surówki. Orzechy grubo posiekaj, posyp surówkę.

Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Ewa Klimza

    Ewa Klimza, 09.05.2019

    Ochota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z selera z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej