Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

120 gramów

4 łyżki

40 gramów

80 gramów

farsz:

100 gramów

24

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na farsz zmiksuj lub zblenduj na gładką masę.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 1

Krok 2

Mięso umyj, zrób nacięcie i włóż do niego farsz. Gotowe mięso usmaż na oleju.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 3

Krok 4

Groszek ugotuj. Do gotowego groszku dodaj Florę ProActiv zdrowe serce z wit. B1 oraz otręby. Całość dokładnie wymieszaj lub zblenduj na gładkie puree.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: E, B1, B3, B6.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej