Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

4 łyżki

120 gramów

300 gramów

40 gramów

40 gramów

farsz:

100 gramów

4 sztuki

24 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na farsz zmiksuj lub zblenduj na gładką masę.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 1

Krok 2

Mięso umyj, zrób nacięcie i włóż do niego farsz. Gotowe mięso usmaż na oleju.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 3

Krok 4

Groszek ugotuj. Do gotowego groszku dodaj Florę ProActiv zdrowe serce z wit. B1 oraz otręby. Całość dokładnie wymieszaj lub zblenduj na gładkie puree.

Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: E, B1, B3, B6.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk faszerowany oliwkami, kasza gryczana, gotowany zielony groszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej