Kanapki z pastą jajeczna i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczna i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

299 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

100 gramów

20 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo posiekaj w drobna kosteczkę. Awokado obierze w misce rozgnieć na miazgę. Oba składniki połącz z majonezem dopraw do smaku mieszanką węgierską oraz sokiem z jednej cytryny.

Kanapki z pastą jajeczna i awokado - Krok 1

Krok 2

Okrągłe chlebki ryżowe delikatnie posmaruj pastą, nałóż na chleb słuszna ilość rukoli na wierzch sałaty. Połóż kawałek wędzonej makreli, całość posyp pokruszonymi wcześniej orzeszkami ziemnymi.

Kanapki z pastą jajeczna i awokado - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty można dodać nieco ostrej papryki chili. Na pewno zaostrzy ona smak potrawy.

1

Opinie o przepisie

  • Gabi

    Gabi , 06.12.2023

    Kanapki zrobiłam na zwykłym chlebie i wyszły bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajeczna i awokadoKanapki z pastą jajeczna i awokado

Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Mamy coś dla Ciebie! Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że Twój poranek będzie pyszny! Raz spróbowane, na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Nie daj się dłużej namawiać!

Dla kogo?

Kanapki w nowej, niecodziennej odsłonie to smaczna opcja dla każdego. Połączenie pasty jajecznej i awokado zawsze się sprawdzi.

Na jaką okazję?

Dietetyczne kanapki z pastą jajeczną i awokado to idealna propozycja na wspólne śniadanie. Celebruj najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nie pozwól na to, aby ktoś odszedł od stołu z pustym żołądkiem.

Czy wiesz, że?

Awokado zyskało na popularności stosunkowo niedawno. Jak to się mówi – lepiej późno niż wcale! Co więcej, wiele osób zastanawiało się nad tym, do jakiego gatunku można je zakwalifikować. Z biologicznego punktu widzenia awokado to owoc należący do rodziny jagód jednoziarnistych. Jedno jest pewne: bez wątpienia warto włączyć je do swojego codziennego jadłospisu!

Dla urozmaicenia:

Do pasty jajecznej można dodać nieco ostrej papryki chili. Zaostrzy ona smak potrawy.