Kanapka z łososiem i serkiem śmietankowym | Przepisy.pl pixel

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek śmietankowy połącz z zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr i posiekanym koperkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 1

Krok 2

Bułeczki rozkrój na pół. Posmaruj w środku wcześniej przygotowanym serkiem.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 2

Krok 3

Następnie włóż do środka po plasterku łososia i podawaj. Najlepiej jak taką kanapkę udekorujesz gałązkami świeżego koperku i podasz z cząstką cytryny.

Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Gabi

    Gabi , 22.11.2023

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z łososiem i kremowym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z łososiem i kremowym serkiemKanapka z łososiem i kremowym serkiem

Jeśli masz ochotę na prostą przekąskę o niebanalnym smaku, przygotuj kanapkę z kremowym serkiem i łososiem. Zrobisz ją w kilkanaście minut. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne składniki – wędzonego łososia, serek śmietankowy, świeży koperek, przyprawy i bagietkę. Serek jest delikatny, ziołowy i świetnie komponuje się z plastrami wędzonej ryby. Kanapki możesz ozdobić gałązką koperku i podawać z ćwiartkami cytryny. Sprawdzą się też w tym celu różnego rodzaju kiełki, np. soi, lucerny czy rzodkiewki. Jeśli chcesz nieco urozmaicić przekąskę, połóż na kanapkach kilka kaparów lub suszonego pomidora. Ten rodzaj przystawki lub drugiego śniadania możesz też przygotować, wykorzystując krakersy, wiejski chleb lub upieczone wytrawne ciasto francuskie. Kanapki w tej wersji będą dobrą propozycją także na przyjęcie. Są szybkie w przygotowaniu i jednocześnie eleganckie. Będą świetnie smakować i wyglądać w zestawieniu z deską serów, zielonymi oliwkami i świeżymi warzywami. Przygotuj je według tego przepisu i przekonaj się, jakie są smaczne.