Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

410 osób wydrukowało

Pobierz pdf

736 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

0 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.75 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj kromki Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.

Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką - Krok 1

Krok 2

Śledzie osusz na papierowym ręczniku. Pomidora pokrój na cztery części, usuń gniazda, Awokado i cebulę obierz, a natkę posiekaj.

Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę i przełóż do miseczki.

Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj delikatnie i dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.

Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką - Krok 4

Krok 5

Tatara ze śledzia rozłóż na pieczywie i udekoruj listkami pietruszki. Dopraw pieprzem wedle uznania.

Kanapki ze śledziem, awokado i cebulką - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Joanna  Wesołowska

    Joanna Wesołowska

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej