Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

372 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na pół i mniejsze kawałki. Opiecz chwilę w piekarniku, aby były chrupiące. Natrzyj ząbkiem czosnku i posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.

Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Tuńczyka oraz pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj kapary, pokrojone oliwki, sok z limonki, pokrojoną kolendrę oraz oliwę. Salsę wymieszaj i dopraw do smaku według własnego uznania.

Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Na kromkach pieczywa połóż po kawałku sałaty i łyżce salsy. Wierzch kanapek udekoruj listkami kolendry.

Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, do salsy dodaj posiekana papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki ze śródziemnomorską salsą z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej