Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, porozkrawaj na cząstki i usuń wszystkie twarde części. Pokrój ją w drobne kwadraty ok. 2cm. Wsadź do garnka, zalej wodą, dodaj kminek, sól i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 2

W tym czasie obierz cebulę i pokrój w drobną kosteczkę. Podsmaż na patelni i dodaj mięso mielone. Smaż do uzyskania złotego koloru, możesz podlać odrobiną wody i trochę poddusić.

Krok 3

Przygotuj naczynie do zapiekania, może być brytfanka i przełóż do niego mięso razem z tłuszczem.

Krok 4

Kapustę odcedź, wody nie wylewaj. Ułóż na mięsie i zalej wonnym wywarem, tak aby sięgał mniej więcej o 2cm niżej niż jest ułożona kapusta.

Krok 5

Na wierzch wylej śmietanę. Zapiekaj w temperaturze 220-250 stopni przez 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po niemiecku razem z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej