Karkówka po cygańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

250 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dzień wcześniej obtocz w ketchupie i przyprawie Knorr z dodatkiem rozmarynu ( bez łodygi ), szczelnie zakryj do marynowania.

Krok 2

Cebulę i ser pokrój w plastry.

Krok 3

Karkówkę pokrój w plastry.

Krok 4

W worku z opakowania Knorr układaj na przemian karkówkę, cebulę, ser żółty i smaruj majonezem, powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Zawiąż worek.

Krok 5

Piecz w temp. 180 C ok. 60-70 min. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozerwij worek żeby się zapiekła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka po cygańskuKarkówka po cygańsku

Jeśli szukasz sposobu na przygotowanie smacznej karkówki, to jesteś w dobrym miejscu. Skorzystaj z naszego przepisu i podaj ją przygotowaną po cygańsku. Karkówka po upieczeniu będzie miękka i soczysta, a dodatkowo łatwa do pokrojenia. Żeby mięso smakowało jeszcze lepiej, obtocz je dzień wcześniej w ketchupie i przyprawie z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane będzie gotowe do dalszego przyrządzania. Smak całości świetnie dopełnią pokrojone w plastry cebula i ser, a także majonez, którym należy dokładnie posmarować karkówkę. Aby mięso było wyjątkowo smaczne, upiecz je w specjalnym woreczku. Karkówka – ułożona naprzemiennie z cebulą, żółtym serem i majonezem – dobrze zapiecze się w zawiązanym worku, a smaki poszczególnych składników przenikną się. Tę potrawę podasz na wiele sposobów. Dobrze będą pasowały do niej ugotowane ziemniaki czy domowe frytki. Dodaj jeszcze surówkę z białej albo czerwonej kapusty lub buraki ćwikłowe – i pyszny obiad będzie gotowy. Powodzenia w gotowaniu i smacznego.