Klopsiki mielone z marchewką na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki mielone z marchewką na parze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj do surowego mięsa wraz ze startą na grubych oczkach marchewką.

Krok 2

Bułkę zamocz w mleku i gdy cała zmięknie wyciśnij i dodaj do reszty. Czosnek przeciśnij i wraz z jajkiem i twarogiem dodaj do mięsa.

Krok 3

Całość dopraw przyprawami i formuj na klopsiki. Włóż do parowaru i gotuj około 0,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej