
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj do surowego mięsa wraz ze startą na grubych oczkach marchewką.
Krok 2
Bułkę zamocz w mleku i gdy cała zmięknie wyciśnij i dodaj do reszty. Czosnek przeciśnij i wraz z jajkiem i twarogiem dodaj do mięsa.
Krok 3
Całość dopraw przyprawami i formuj na klopsiki. Włóż do parowaru i gotuj około 0,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej