
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj do surowego mięsa wraz ze startą na grubych oczkach marchewką.
Krok 2
Bułkę zamocz w mleku i gdy cała zmięknie wyciśnij i dodaj do reszty. Czosnek przeciśnij i wraz z jajkiem i twarogiem dodaj do mięsa.
Krok 3
Całość dopraw przyprawami i formuj na klopsiki. Włóż do parowaru i gotuj około 0,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej