
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj do surowego mięsa wraz ze startą na grubych oczkach marchewką.
Krok 2
Bułkę zamocz w mleku i gdy cała zmięknie wyciśnij i dodaj do reszty. Czosnek przeciśnij i wraz z jajkiem i twarogiem dodaj do mięsa.
Krok 3
Całość dopraw przyprawami i formuj na klopsiki. Włóż do parowaru i gotuj około 0,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej