Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 mililitrów

200 gramów

100 gramów

2 opakowania

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Rybę zmiel na maszynce do mielenia.

Krok 3

Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.

Krok 5

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.

Krok 6

Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.

Krok 7

Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej