Kotlety rybne w sosie grzybowym - przepis: halibut | Przepisy.pl pixel

Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

600 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Rybę zmiel na maszynce do mielenia.

Krok 3

Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.

Krok 5

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.

Krok 6

Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.

Krok 7

Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka po poznańsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej