Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
600 gramów
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżeczki
600 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Rybę zmiel na maszynce do mielenia.
Krok 3
Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.
Krok 5
Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.
Krok 6
Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.
Krok 7
Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































