Kotlety rybne w sosie grzybowym - przepis: halibut | Przepisy.pl pixel

Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

600 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na patelni z rozgrzanym masłem. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Rybę zmiel na maszynce do mielenia.

Krok 3

Do zmielonej ryby dodaj podsmażoną cebule i czosnek, bułkę tartą i 2 jajka i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie wyrób z połączonych składników jednolitą masę i uformuj małe kuleczki, które delikatnie obtocz w mące.

Krok 5

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w rondelku, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.

Krok 6

Sos borowikowy wymieszaj z zimną wodą wlej do rondelka z pieczarkami i zagotuj cały czas mieszając.

Krok 7

Po czym dodaj do gotującego się sosu klopsiki z halibuta. Całość gotuj przez ok. 10 minut na małym ogniu delikatnie mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki rybne z halibuta w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej