Kokosowe romby

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

473

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij
Kokosowe romby

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

polewa:

0.75 szklanki

20 dekagramów

2 łyżki

1 szklanka

wierzch:

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sposób przygotowania biszkoptu: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i przestudzoną Kasię.

Krok 2

Po upieczeniu biszkoptu robimy polewę.

Krok 3

Sposób przygotowania polewy: Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy przez 10 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Przestudzony biszkopt kroimy na małe romby lub trójkąty, które oblewamy polewą i posypujemy kokosem. Jako dodatek (do kokosu) mogą być też kolorowe posypki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe romby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej