Kokosowe romby

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

450

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij
Kokosowe romby

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 szklanki

polewa:

0.75 szklanki

2 łyżki

wierzch:

25 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sposób przygotowania biszkoptu: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i przestudzoną Kasię.

Krok 2

Po upieczeniu biszkoptu robimy polewę.

Krok 3

Sposób przygotowania polewy: Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy przez 10 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Przestudzony biszkopt kroimy na małe romby lub trójkąty, które oblewamy polewą i posypujemy kokosem. Jako dodatek (do kokosu) mogą być też kolorowe posypki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej