Kotlet de volaille video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet de volaille - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
1056 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

200 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlet de volaille - VIDEOKotlet de volaille - VIDEO

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.