PRZEPISY.PL

Zobaczcie, jak prawidłowo przygotować mięso na kotlety de volaille, aby wyglądały pięknie, a po przekrojeniu zachwyciły smakiem i aromatem koperkowego masła.

Kotlet de volaille - autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
222
osoby dodały do Mniamlisty
222
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna100 gr
  • masło lub margaryna200 gr
  • olej roślinny150 ml
Kotlet de volaille – krok 1

Krok 1

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie przyprawą do kurczaka.
Kotlet de volaille – krok 2

Krok 2

Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Kotlet de volaille – krok 3

Krok 3

Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie ją zwiń.
Kotlet de volaille – krok 4

Krok 4

Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
Kotlet de volaille – krok 5

Krok 5

Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj je co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

251
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
260
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
272
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
163
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe