PRZEPISY.PL

Krem brokułowy to idealna propozycja na szybki obiad lub kolację. Kremowa, piękna w kolorze zupa, w naszym przepisie, z dodatkiem płatków migdałów i chrupiących grzanek. Delicje.

Krem brokułowy - autor: przepisy.pl

Krem brokułowy

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1508
osób dodało do Mniamlisty
1508
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • woda-wrzątek1 l
  • olej1 łyżka
  • śmietana 18%1 szklanka
  • grzanki z bułki
  • sól i pieprz do smaku
Krem brokułowy – krok 1

Krok 1

Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
Krem brokułowy – krok 2

Krok 2

Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę.
Krem brokułowy – krok 3

Krok 3

Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając.
Krem brokułowy – krok 4

Krok 4

Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
Krem brokułowy – krok 5

Krok 5

Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

719
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
348
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
231
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
225
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe