Krucha kokosanka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

3 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

nadzienie:

200 gramów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść z dodatkiem tylko żółtek. Schłodzić. Rozwałkować.

Krok 2

Wyłożyć do natłuszczonej formy. Posmarować warstwę marmolady. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać opakowanie wiórek, delikatnie wymieszać i wylać na ciasto. Powierzchnię wyrównać. Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krucha kokosanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej