Kruszon z serem i brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

701

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżeczki

masa serowa:

0.5 kilograma

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników na ciasto zagnieść wszystko razem.

Krok 2

Podzielić na 2 części. Jedną ułożyć na blachę, a drugą schować do lodówki.

Krok 3

Ser zmiksować z cukrem, jajkiem i Kasią, dodać budyń śmietankowy.

Krok 4

Na ciasto włożyć masę serową, pokrojone brzoskwinie.

Krok 5

Białka ubić z 5 łyżkami cukru i wykładamy na brzoskwinie.

Krok 6

Na pianę trzemy ostatnią część ciasta i pieczemy w piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszon z serem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej