Kulebiak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulebiak z warzywami

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

70 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por oczyść i pokrój w kostkę, Rozgrzej olej i łyżkę masła, zeszklij por i marchewkę z groszkiem duś 10 min.

Krok 2

Resztę masłaroztop w rondelku, dodaj mąkę zrób zasmazkę, cały czas mieszając wlewaj powoli mleko, Gotuj aż powstanie gładki sos. Dopraw soląi pieprzem, wymieszaj z warzywami.

Krok 3

Na blacie rozłóz ciasto, pokrój, ułóż farsz, zawiń, posmaruj jajkiem i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st C i piecz ok 35 min, aż wierzch się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej