
Składniki
1 sztuka
70 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por oczyść i pokrój w kostkę, Rozgrzej olej i łyżkę masła, zeszklij por i marchewkę z groszkiem duś 10 min.
Krok 2
Resztę masłaroztop w rondelku, dodaj mąkę zrób zasmazkę, cały czas mieszając wlewaj powoli mleko, Gotuj aż powstanie gładki sos. Dopraw soląi pieprzem, wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Na blacie rozłóz ciasto, pokrój, ułóż farsz, zawiń, posmaruj jajkiem i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st C i piecz ok 35 min, aż wierzch się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















